Activiteiten

Bezienswaardigheden

In de omgeving van Ludvikov Horses & Holiday is veel te beleven en te zien. Hieronder is een kleine selectie gemaakt.

Nové Město pod Smrkem:
Nové Město pod Smrkem is een klein dorpje waar Ludvíkov pod Smrkem onder valt. In Nové Město is een groot meer, waar ’s zomers gezwommen kan worden. Ook worden daar waterfietsen verhuurd.
In Nové Město is een binnen zwembad, waar baantjes getrokken kunnen worden.

In het museum van Nové Město wordt de geschiedenis beschreven van de aard en de merkwaardigheden van de omgeving van Frýdlant.

Jindřichovice pod Smrkem:
In het museum van Jindřichovice  wordt de levensvertegenwoordiging van de bevolking beschreven voor de industriële revolutie. Dit museum is geopend van mei tot oktober.
De windmolen in Jindřichovice  is een technische bezienswaardigheid, met een kleine ecologische expositie van heden.

Lázně Libverda:
In Lázně Libverda is een kuuroord, dat helemaal gerenoveerd is. Het is een prachtige plek om te vertoeven en helemaal tot rust te komen.

Frýdlant:
Frýdlant is een typisch Tsjechisch stadje met een plein als kern, waar omheen een aantal winkeltjes en restaurantjes zijn. Bij mooi weer kan je hier heerlijk op het terras zitten.
Het raadhuis van Frýdlant is gelegen aan het plein en het is de dominante factor van het stadje. Het raadhuis werd gebouwd in de jaren 1893-1896 in Neorenaissance stijl. In het raadhuis is een museum gehuisvest en tegenwoordig ook de VVV. Het museum exposeert de aard en geschiedenis van Frýdlant.

In Frýdlant is ook een Middeleeuws kasteel dat is gebouwd op 60 meter hoge basaltrotsen. In het kasteel krijg je diverse interieuren te zien, de verzameling wapens, trofeeverzameling etc. Het kasteel bevindt zich direct over de rivier Smědá. Deze rivier stroomt dwars door Frýdlant.

Liberec:
Liberec is de dichtstbijzijnde grote stad. Hier kan naar hartenlust gewinkeld worden. Het is ook een mooie stad om te bezichtigen.
Het hart van Liberec wordt gevormd door het plein, met het daaraan gelegen stadhuis in de renaissancestijl. Andere bezienswaardigheden zijn de neogotische Antoniuskerk en de 17de-eeuwse Wallenstein huizen.
Liberec heeft de grootste dierentuin van Tsjechië, met onder andere witte tijgers.

Er is nog veel meer te doen in de omgeving van Nové Město pod Smrkem. Het is te veel om het hier allemaal op te noemen, maar we hebben meer informatie in de mappen in de kantine.

Activiteiten

Er zijn diverse activiteiten te doen bij ons en in de nabije omgeving.

Harrachov:
In Harrachov is een rodelbaan, die erg leuk is om te doen. Deze rodelbaan is ongeveer 1 km lang. Het hele gezin kan hier volop genieten van een ritje naar beneden.
Ook is er een monkey park. In dit park zijn een 14-tal obstakels. Er is zelfs een spannende 117 meter lange “touwglijbaan” boven een bergmeer.
Monkey park is ontworpen voor het brede publiek. Kinderen moeten wel minimaal 140 cm zijn.

Liberec:
In Liberec is een groot centrum, Babylon genaamd. In Babylon zijn verschillende dingen te doen, zoals:
* Aquapark; er zijn diverse glijbanen en zwembaden. Er is een wildwaterbaan, whirlpool, romantische grot, etc.
* IQpark; er zijn meer dan 200 interactieve, speelse, leuke en educatieve “spellen” uit
verschillende gebieden van het menselijk leven. Het is voor alle leeftijdtijden en voor
iedere interesse is er wel iets.
* Lunapark; het is een overdekt centrum met attracties voor kinderen en volwassenen. Er zijn botsauto’s, draaimolens, schommels, klimrekken, trampolines, videogames,
simulatoren etc.