April 2021

Ook de maand april is weer voorbij. Dit is een maand waarin best wel veel is gebeurd. Ook in april was het weer niet geweldig. De zon heeft zich niet zo heel veel laten zien, maar gelukkig konden we toch buiten het één en ander doen.

De vloertjes in de sanitaire units liggen erin. De douchebakken zijn teruggeplaatst. De wc’s en (af)wasgelegenheden zijn nog niet teruggeplaatst. Er zijn spullen besteld, maar die zijn nog niet binnen, dus moeten we wachten.

Ondertussen hebben we de planken voor de nieuwe schutting geschuurd en geverfd. Na het schuren hebben we de planken eerst in goede volgorde gelegd. Het is net een puzzel. Nadat we de planken op volgorde hebben gelegd, zijn ze geverfd.
De oude heg is verwijderd en de grond redelijk geëgaliseerd. De gaten kunnen gegraven worden, zodat de steunen in het beton gestort kunnen worden. Als de steunen eenmaal staan, zal de schutting snel staan.

       

Door corona mogen we nog steeds geen gasten ontvangen. Gelukkig gaat het alweer een tijdje goed in Tsjechië. Het aantal besmettingen is flink afgenomen en ook het aantal mensen dat in het ziekenhuis ligt. We hopen dan ook dat de eerste gasten snel mogen komen!

Door deze rare tijd hebben we wel de tijd gehad om na te denken hoe we verder gaan met de paarden.
Als we veulens willen blijven fokken (en dat willen we graag), zullen we moeten nadenken over nieuw bloed. Aangezien we maar 1 hengst hebben, die al heel wat nakomelingen heeft lopen bij ons, wordt de spoeling erg dun. We hebben nagedacht over kunstmatig inseminatie, maar dat geeft best wel gedoe en dan loop je ook nog eens het risico dat de merrie niet drachtig is/wordt.

Uiteindelijk hebben we besloten om op zoek te gaan naar een jonge hengst.
We hebben een jonge hengst gevonden, met goede ouders en erg mooie keuringscijfers. Eind april hebben we hem opgehaald. Hij overtreft, tot nu toe, al onze verwachtingen!

Terwijl we onze nieuwe hengst hebben opgehaald , hebben we meteen nog maar een hengst meegenomen. Hij zal 4 merries dekken bij ons en dan gaat hij weer terug naar huis. Ook deze hengst is mooi en heeft goede keuringscijfers. Daarnaast heeft deze hengst een interessante kleur, waardoor onze kudde nog kleurrijker zal worden.

Dat was de maand april voor ons. Het is de bedoeling dat in mei de schutting en de units klaar zijn. Volgende keer kunnen jullie lezen of dat ook daadwerkelijk gelukt is!

 

2 gedachten over “April 2021”

    1. Ludvikov Horses & Holiday

      Dankjewel! We zijn heel benieuwd naar zijn nakomelingen. We moeten nog “even” geduld hebben. Op z’n vroegst dekt hij volgend jaar.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *