April 2023

De afgelopen weken is er behoorlijk veel gebeurd. Tijd dus om een up-date te plaatsen.
Begin maart hebben we stralend winterweer gehad. Hoe leuk is het dan om achter Omke te sleeën of te skiën? Ook paardrijden is geen straf in de zon, door een winters landschap. We hebben een paar foto’s en filmpjes kunnen maken met een drone. Sinds kort hebben we een drone. Je kunt er wel hele gave filmpjes en foto’s mee maken. We moeten alleen nog wel even wat oefenen ;-).

 

Half maart zijn we met één van onze jonge hengsten (Finnálfur) naar de keuring geweest. Deze hengst is 4 jaar, waardoor hij nog aan de hand is gekeurd en niet onder het zadel. We hebben Finnálfur twee jaar geleden gekocht, zodat we een tweede dekhengst zouden hebben. Voor Baldi hebben we niet meer zo heel veel merries die hij kan dekken, dus nieuw bloed is dan wel belangrijk.
Voor ons was de keuring dan ook best spannend. We mogen heel tevreden zijn. Finnálfur is goedgekeurd en wel met een eindcijfer van 8,12. Eind mei zal zijn eerste veulen geboren worden.

Over veulens gesproken; de veulentijd gaat langzaamaan beginnen. Binnen nu en twee weken verwachten we het eerste veulen. Het laatste veulen verwachten we eind mei. Dat wordt een leuke en spannende tijd. Dit keer hebben we gebruik gemaakt van 3 verschillende hengsten, waarvan 2 hengsten voor het eerst gedekt hebben. Dat is dus extra spannend!
Het is wel te hopen dat het weer dan een stuk aangenamer is dan nu. De lente wil nog niet echt komen. Af en toe een mooie dag ertussen, maar we hebben veel regen en sombere dagen. We kijken uit naar de zon en de veulens.

Twee dagen na de keuring van Finnálfur konden we weer op pad met een paard in de trailer. Kjáni had koliek en onze eigen dierenarts kreeg het niet opgelost. We vreesden voor een darmverdraaiing, dus Kjáni in de trailer en op weg naar een kliniek. Bij de kliniek aangekomen, viel het gelukkig mee. Kjáni hoefde niet geopereerd te worden, maar hij had wel een flinke verstopping. Na een weekje in de kliniek te hebben gestaan, mochten we hem weer gezond mee naar huis nemen. Dat was wel schrikken, maar gelukkig liep het met een sisser af. Kjáni loopt weer vrolijk in de wei en is blij dat hij weer thuis is, tussen zijn vriendjes en vriendinnetjes.

1 gedachte over “April 2023”

  1. Gefeliciteerd met jullie mooie jonge hengst. 8.12 is een heel mooi eindcijfer. Leuk hoor. Wat voor afstamming heeft hij?
    Dat Kjáni naar de kliniek moest was minder leuk. Gelukkig is het goed gekomen met hem.
    Spannend die veulentijd. We wensen jullie mooie en gezonde veulens. Geniet ervan.
    Lieve groetjes Carina

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *