Januari 2022

De eerste maand van het nieuwe jaar is alweer voorbij. Het weer is redelijk kwakkelend. Dan vriest het en ligt er een mooi laagje sneeuw, de volgende dag dooit het en valt er regen. Je kan er geen pijl op trekken. Ook de wind steekt steeds meer de kop op. We zijn dan ook volop aan het bedenken hoe we de paarden wat meer uit de wind kunnen voeren. Hoe jammer is het, als je hooi voert en het hooi wegwaait, waardoor de paarden geen eten hebben.
Voor Skjona en Baldi hebben we een mobiele stal gemaakt. Ze maken hier samen dankbaar gebruik van.

We hebben in december een grote voerkamer gemaakt, waar ook koud en warm water aanwezig is. Wat een genot om het voer voor de paarden klaar te maken, emmers uit te spoelen etc.
Januari is voornamelijk besteed aan het opruimen van de stal en het afwerken van kleine klusjes.

De komende weken zullen we de poorten onderhanden nemen. We hebben aan de wegzijde een mooie schutting geplaatst. Nu krijgen de poorten een metamorfose. Ze worden in dezelfde stijl als de schutting gemaakt.
We hopen ook dat het weer de komende weken een beetje mee zal werken. We hebben een grote opslaghal gekocht, die we graag op willen zetten. Het is dan wel erg prettig als het een beetje goed weer is en de grond niet te hard is bevroren.
Zoals altijd, zijn er genoeg plannen, nu de uitvoering nog :-).
We proberen jullie volgende maand weer een update van onze voortgang te kunnen geven.

3 gedachten over “Januari 2022”

  1. Barbera Waasdorp

    Jullie zijn weer lekker bezig geweest. Fijn dat de tent werkt en ze er gebruik van maken. Succes met de verdere werkzaamheden.

  2. Wij hebben op stal grote bakken staan met daarin haken waar hooinetten aan vastgemaakt worden. Zo waait het hooi niet weg.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *