Kerst

Het jaar 2020 is een heel bijzonder jaar. Het jaar begon, zoals eigenlijk de meeste jaren, rustig en kabbelend, zonder hele rare dingen. Het weer was zacht, dus helaas weinig wintersport. Voor ons niet zo heel erg, want we hadden veel werk te verrichten. Er moesten 2 badkamers gemaakt worden en nog een kitchenette.

Vanaf half maart werd alles ineens anders. Grenzen gingen dicht, gasten mochten het land niet meer in. Wij moesten de deuren sluiten. Veel onmacht, verdriet, angst, maar ook verlies in de wereld. Een ieder van ons werd geraakt. De één wat meer dan de ander, maar iedereen was in de ban van het Corona-virus.
In juni zag het er allemaal wat rooskleuriger uit. Het aantal besmettingen nam flink af, het aantal mensen dat overleed nam af en gelukkig werd het ook minder druk in de ziekenhuizen. Hierdoor gingen de grenzen weer open en mochten er toeristen komen.
Vanaf het moment dat er gasten mochten komen, hebben we ook constant gasten gehad. In het hoogseizoen was het gewoon druk en deze drukte ging in september gewoon door.

Helaas namen half september de besmettingen weer flink toe en het dodenaantal liep ook flink op. Vanaf half oktober werd het reizen beperkt, tot alleen noodzakelijke reizen, of je moest 10 dagen in quarantaine gaan.
Ondertussen is het alweer eind december en de situatie is niet veel beter. Even ging het wat beter en leek het er op dat we met z’n allen “normale” feestdagen zouden hebben, maar helaas, dat ging niet door.

De meeste landen in Europa zitten weer in een lockdown. Dat is even slikken, want de gezelligheid die er normaal met de kerstdagen is, wordt nu toch wel even anders.
Ondanks dat de kerstdagen anders dan anders zijn, hopen we toch dat jullie mooie en fijne dagen met elkaar hebben. Het belangrijkste voor nu is om gezond te blijven!

Voor 2021 wensen we jullie alle goeds en veel gezondheid toe! Wie weet zien we elkaar (weer) in 2021!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *