Maart 2021

Maart roert zijn staart, is zo’n bekende weerspreuk. Dit jaar was deze spreuk echt van toepassing bij ons. We begonnen met prima temperaturen, maar dat bleef niet zo. Vanaf half maart hadden we weer behoorlijk wat sneeuw. Terwijl de lente begon, was hier nog alles wit. De laatste dagen van maart hadden we hoge temperaturen en veel zon. De sneeuw verdween dan ook als sneeuw voor de zon.
We hebben zelfs alweer de eerste keer dit jaar gebarbecued.

Uiteraard hebben we ook in maart niet stilgezeten. De units hebben een nieuwe tegelvloer gekregen. Dit werk schoot niet echt op, want als het vriest kan je niet met cement, tegellijm of iets dergelijks werken. De vloer gaan we komende week voegen en dan kunnen de spullen ook weer teruggeplaatst worden.

Toen er buiten zoveel sneeuw lag, zijn we in de stallen aan de gang gegaan. Zomers hebben we veel zwaluwtjes in de stal. Dat is erg fijn, want daardoor hebben we nagenoeg geen vliegen en muggen in de stal. Een nadeel van de zwaluwtjes is dat ze geen wc hebben ….. Op de staldeuren en muren zaten dan ook vogelpoepjes. We hebben eerst alles gestofzuigd en daarna de staldeuren, muren en tralies afgesopt. De stal heeft dus een grote voorjaarsschoonmaak gehad. Zie het verschil tussen voor en na!

We hebben ook een voorzichtige start gemaakt met het inrijden van de drie jonge paarden, Solrun, Alrun en Sigrun. De komende maanden zullen ze opgeleid worden tot echte rijpaarden.

De laatste week van maart zijn we eindelijk begonnen aan schutting. Het hout lag al lang te wachten op ons, maar ja iedere keer kwamen er andere dingen tussendoor. Nu zijn we dan echt begonnen met het schuren van het hout. Het is nog wel een hele klus, maar ach, stel je voor dat we niets te doen hebben ……

Wij gaan verder met de werkzaamheden en hopen eind april te kunnen laten zien wat we dan gedaan hebben.

Oja, toch nog even een filmpje. De reeën  staken over naar het volgende weiland en liepen door de wei van Skjona en Baldi. Geniet mee van deze leuke beestjes!

 

4 gedachten over “Maart 2021”

  1. Rixt van Perlo

    Kan niet wachten , maar helaas zijn de grenzen nog niet open. Dus het wachten is tot ……………

    1. Ludvikov Horses & Holiday

      Het ziet er naar uit dat we er op korte termijn gasten mogen komen. We blijven positief gestemd!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *