Maart 2022

Het is weer hoog tijd om een berichtje te plaatsen. Februari is weer voorbij en ook de helft van maart ligt achter ons. In februari hebben we mooi winterweer gehad. Bij ons lag niet heel veel sneeuw, maar er kon wel volop geskied worden en ook het langlaufen kon naar hartelust bij Smedava. Dit jaar hebben wijzelf daar geen tijd voor genomen. We hadden (en hebben nog steeds) veel werk met de paarden. Daarnaast wilden we ook graag 2 nieuwe poorten maken. Ook het laatste stukje van de schutting moest nog afgemaakt worden. Dat is gelukt! In het voorjaar nog een keer alles verven en dan zijn we dik tevreden. Ook de borden die bij onze ingang staan, zijn voorzien van een nieuwe laag verf.

   

We zijn alweer aan de volgende klus begonnen. We hebben namelijk een opslagtent gekocht voor het hooi. Deze tent moet nog opgezet worden. Eerst bedenken waar en hoe. Het kan niet de bedoeling zijn dat de tent wegwaait. De plek waar de tent moet komen hebben we gevonden. De hoeken hebben we alvast aangegeven. Nu kunnen we beginnen met het uitgraven van de grond, want de voetsteunen zullen in beton gestort worden. Gelukkig werkt het weer mee. Het vriest ’s nachts niet echt meer en overdag schijnt heerlijk de zon. Prima weer dus, om lekker buiten bezig te zijn.

Soms komt er iets op je pad waar je geen nee tegen kan zeggen. In ons geval betekent dat, dat onze kudde is uitgebreid met nog een hengst. We hebben nu 3 dekhengsten, die alle drie heel verschillend zijn, maar zeer interessant om mee te fokken. Baldi heeft al heel nakomelingen bij ons lopen, waar we zeer tevreden over zijn. Op dit moment zijn we 2 jonge nakomelingen van Baldi aan het doorrijden. Ze pakken het werk goed op, hebben allebei veel tölt en zijn behoorlijk cool in het hoofd.
De andere twee hengsten zullen zich, wat nakomelingen betreft, nog moeten bewijzen, maar daar hebben we alle vertrouwen in. De nieuwe hengst is 4 jaar. Hij is vorige week gekeurd en heeft daar een 8,4! voor exterieur gehaald. Daarbij is hij ook nog eens zilverappel zwart van kleur. Wat willen we nog meer??!!

Vorig jaar hebben we natuurlijk ook al een jonge dekhengst aangeschaft. Hij zal dit jaar ook voor het eerst gaan dekken. Daarnaast hebben we vorig jaar een leenhengst gehad. De drachtige merries hebben al mooie bolle buiken. De eerste veulens zullen dan ook binnen nu en vier weken geboren worden. Dat wordt weer spannend, maar vooral erg leuk!
De volgende keer zal het nieuwsbericht in het teken van veulens staan, althans dat hopen we :-)!

 

 

2 gedachten over “Maart 2022”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *