Mei 2021

De dagen gaan snel voorbij. Gelukkig hebben we in de maand mei veel kunnen doen. Ondanks dat het nog steeds niet echt zomers weer was, hebben we toch een aantal klussen buiten kunnen doen.
In april was het de vraag of we de schutting en de units af zouden krijgen. Dat is gelukt! De schutting staat en de units zijn weer volledig ingericht. Wat ons betreft kunnen de gasten komen.

Wat gasten betreft; ook dat ziet er positief uit! De Coronagetallen zijn ontzettend laag in Tsjechië. Dat betekent dat er veel versoepelingen zijn. Vanaf 31 mei is er in centraal-Europa een vrije “reisbubbel” ontstaan. Acht landen staan onderling vrij reizen toe, vanaf 3 weken na de eerste vaccinatie uit één van deze landen.  Het gaat om de landen Duitsland, Polen, Tsjechië, Slowakije, Oostenrijk, Hongarije, Kroatië en Slovenië.
Deze afspraak geldt nog niet voor Nederland en België, maar hopelijk komt hier snel verandering in!

Op 21 mei is er een veulen geboren. Hind is de trotse moeder van een wildkleur vos merrietje. Het veulen heeft de naam Herdís gekregen, wat een vrouwennaam is. Wij zijn blij met dit mooie merrietje!
Helaas zal het dit jaar maar bij één veulen blijven. We verwachten dat we dat volgend jaar ruimschoots goed zullen maken!

In de maand mei hebben we ook veel tijd gestoken in de paarden. De beleerde paarden moeten gereden worden, want als we deze zomer gasten ontvangen, zullen ze weer veel bergritten mogen maken. De paarden moeten dan wel op conditie zijn. Naast de beleerde paarden, zijn we ook bezig met 3 jonge paarden. Alle drie pakken ze het werk erg goed op. Ze beginnen al op echte rijpaarden te lijken.

We zijn alweer met de volgende klus begonnen en dat is het opknappen van de paden. We hebben een vrij natte winter en voorjaar gehad, waardoor de tractor diepe sporen in de paden heeft gereden. De diepe sporen vullen we op met grote stenen en daaroverheen komt grind. Ook dit is nog wel een flinke klus. Naast het pad wordt een slootje gegraven, zodat het water ook weg kan.
Al met al hoeven we ons nog steeds niet te vervelen.

 

5 gedachten over “Mei 2021”

 1. Wat een leuk veulen en wildkleur vos hadden jullie nog niet toch haha. Gefeliciteerd en hopelijk tot gauw

  1. Ludvikov Horses & Holiday

   Dankjewel! Vorig jaar had Hind ook een wildkleur vos veulen, alleen toen was het een hengstje :-). Het zou leuk zijn om je weer te zien!!

 2. Barbera waasdorp

  Jullie zijn lekker bezig, ziet er mooi uit allemaal.
  We hopen dat wij ook snel die kant op kunnen komen.

 3. Stan en Marjan van Vegchel

  Lieve Gideon en Hefziba,

  Eindelijk zijn we er weer! En wat hebben we jullie, het landgoed en de paarden gemist! 😃
  Nu lekker tijd om bij te kletsen, te wandelen en te onthaasten😍👍🐴🌲!!!!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *