Nieuwe up-date

Ondertussen is het alweer 27 mei en de wereld is nog steeds in de ban van het Coronavirus. Gelukkig gaat het in Europa alweer een heel stuk beter en lijkt het virus onder controle te zijn.

Sinds maandag 25 mei mogen we de deuren weer openen voor Tsjechische gasten. Ook restaurants en café’s zijn sinds maandag weer open. Uiteraard moet er nog wel afstand gehouden worden. In Nederland hanteren ze 1.5 meter, in Tsjechië willen ze 2 meter afstand houden. Er mogen alweer 300 mensen bij elkaar komen. Uiteraard wel met de 2 meter afstand. Mondkapjes hoeven buiten niet meer gedragen te worden, alleen nog binnen in gebouwen, zoals winkels, musea etc. Als alles goed blijft gaan, willen ze eind juni ook voor binnen de mondkapjes afschaffen. Zoals jullie kunnen lezen, de maatregelen worden steeds soepeler. Het aantal besmettingen neemt met de dag ook flink af in Tsjechië. Het aantal mensen die zijn overleden aan het Coronavirus stijgt minimaal. Op dit moment zijn er in Tsjechië 315 doden. In het gebied waar wij wonen (Liberecky kraj) zijn er maar 4 mensen overleden. Ook het aantal besmettingen is minimaal. Dat is natuurlijk positief nieuws!

Er worden gesprekken gevoerd met diverse landen om de grenzen weer te openen. Tsjechië voert gesprekken met Oostenrijk, Hongarije, Slowakije en Duitsland om 15 juni de grenzen te openen zonder dat een negatieve Coronatest overlegd hoeft te worden. Of Polen de grenzen dan ook zal openen is nog niet duidelijk.

Op dit moment geldt voor reizen in heel Europa code oranje. Dat betekent dat alleen noodzakelijke reizen toegestaan zijn. In heel Europa lijkt het virus onder controle te zijn, waardoor er dus ook allerlei gesprekken plaatsvinden ivm openen grenzen en voor reizen wil men van code oranje naar code groen. Dat zijn mooie berichten. Laten we hopen dat het ook allemaal doorgaat!

We houden jullie op de hoogte!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *