November 2021

De zomer is weer voorbij en zelfs de herfstvakantie is achter de rug. Het is dus hoog tijd om een nieuw bericht te plaatsen. In juni hebben we stralend weer gehad, waardoor we in 1 week tijd al het grasland konden hooien. Het was erg groeizaam weer geweest, want we hebben veel hooibalen van de eerste snede binnen kunnen halen. Dat was achteraf maar goed ook, want de tweede snede viel een beetje tegen. Een deel viel letterlijk in het water, waardoor we dit weg konden gooien. Gelukkig was er in september nog mooi zomerweer, waardoor we nog een grasland konden hooien, waar meer hooibalen vanaf kwamen dan we hadden verwacht. Al met al is het een prima hooiseizoen geweest en hebben we voldoende hooi voor de komende winter.

De zomer kwam rustig op gang, want de zomervakantie in Nederland begon vrij laat.  Dat gaf ons nog even de gelegenheid om de leenhengst terug te brengen. Deze leenhengst heeft zijn werk goed gedaan. Er zijn 4 merries drachtig. Nu hopen dat er in het voorjaar vier gezonde en mooie veulens in de wei lopen.

Deze zomer stond behoorlijk in het teken van Corona. Nederland werd rood, waardoor vakantie houden in Tsjechië voor niet-gevaccineerden wel wat voeten in de aarde had. Gelukkig weerhield dat een aantal mensen niet om bij ons op vakantie te komen. We hebben dit jaar toch weer veel mensen mogen begroeten. Natuurlijk weer oude bekenden, maar ook mensen die hier nog nooit eerder waren geweest. Terugkijkend naar het hoogseizoen, kunnen we alleen maar spreken van een geslaagde periode.

De paarden hebben weer heel wat kilometers gelopen. Dit jaar zijn ze ook weer een aantal keren de Smrk op geweest. De Smrk is de hoogste berg van van het IJzergebergte en is 1124 meter hoog. De rit naar de top en weer terug naar huis duurt 5 uur. Sinds dit jaar hebben we een nieuwe route naar de top. Deze nieuwe route maakt de dagtocht nog spectaculairder.

September was een rustige maand. Daarentegen was oktober des te drukker. In oktober hebben we veel gasten mogen begroeten, waar ook veel ruiters bij waren. De paarden hadden nog een goede conditie van het hoogseizoen, waardoor ze ook in oktober hun hoefjes niet omdraaiden voor de bergritten.  De laatste twee weken van oktober waren prachtig qua weer, maar ook zeker qua natuur. Hoe mooi de kleuren van de bomen dan zijn, is moeilijk te beschrijven. Eigenlijk zou je dat met eigen ogen moeten zien. We zullen proberen om een beeld te geven via foto’s.

Ondertussen is het november. We hebben even geen gasten, waardoor we tijd hebben om andere werkzaamheden op te pakken. Er moet weer hout gezaagd en gekloofd worden voor de winter. De jonge paarden worden weer opgepakt om verder doorgereden te worden. Tot nu toe pakken ze het werk goed op. Wij zijn erg tevreden!
De paarden die zoveel gelopen hebben, de afgelopen maanden, worden nu langzaamaan uitgereden. De sanitaire units van de camping worden winterklaar gemaakt. Ach en zo zijn er tal van klusjes die gedaan moeten worden.
We zullen weer wat vaker berichtjes plaatsen, zodat jullie op de hoogte blijven waar we mee bezig zijn.

 

3 gedachten over “November 2021”

  1. Wat fijn om weer wat van jullie te lezen ! We zijn aan Nederland gekluisterd de afgelopen 2 zomers en missen jullie . Goed om te lezen dat jullie dit jaar wel genoeg hooi hebben want dat was 3 jaar geleden wel anders . We hopen jullie gauw weer eens te kunnen bezoeken , groetjes Ali ( en Roelof en Renée)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *