November 2022

In de vorige nieuwsbrief stond al vermeld dat we eind september en begin oktober veel met de jonge paarden zouden doen. Dat hebben we ook gedaan! Wat is dat toch leuk om te doen. Je ziet de jonge paarden groeien en steeds meer rijpaard worden. De ontwikkeling gaat dan stiekem best wel snel.

De laatste weken van oktober stonden in het teken van gasten. Het was stralend weer, waardoor het wel zomer leek. De gasten genoten dan ook volop van het weer, de Singltrek (mountainbikeroute) en natuurlijk van onze paarden.

Begin november kregen we extra handjes om te helpen met allerlei klussen. Dat zette ons toch weer aan het denken en besloten we om een groot project aan te pakken. Dit stond al geruime tijd op ons wensenlijstje. Na wat brainstormen hoe we het wilden, was de knoop snel doorgehakt en de spullen konden besteld worden. De sauna hebben we weggehaald. Deze ruimte wordt een pensionkamer en van de kancelar (pensionkamer naast de sauna) maken we 2 badkamers, zodat we nog eens 2 pensionkamers met eigen sanitair hebben.
De ruimtes zijn in de eerste week van november gestript, wandjes opgetrokken en loodgieterswerk aangelegd.
In deze week hebben we ook de jonge paarden weer opgepakt. Ze waren nog niets vergeten en ze zijn weer een stapje verder in hun ontwikkeling gekomen. Het zijn fijne en stabiele paarden om mee te werken.

In de vorige nieuwsbrief werd ook even genoemd dat er een voerplaats voor de paarden gemaakt zou worden. De spullen waren al in het voorjaar besteld. In september is de plaat uitgegraven. Het werd toch wel tijd dat we ook daar verder aan zouden gaan. Stel je voor dat de winter vroeg invalt en de plaats niet klaar zou zijn, dat zou wel heel jammer zijn.
Alle voorbereidingen hadden we getroffen, dus hup naar achteren en gaten graven. De eerste gaten gingen verbazend makkelijk, maar toen … Welkom in Tsjechië, waar veel stenen in de grond zitten. Het heeft wat zweetdruppeltjes gekost, maar uiteindelijk waren alle gaten gegraven en konden de palen en hekken geplaatst worden. Dat is dan wel meteen het leuke werk, want je krijgt een duidelijk beeld hoe het uiteindelijk gaat worden.
Helaas werkte het weer niet echt mee. Het graven van de gaten kon nog in een shirtje, maar 2 dagen later was het ontzettend koud en vroor het zelfs. Tsja dan maar het betonstorten uitstellen. Gelukkig hebben we nog genoeg werk te doen aan de badkamers, dus dan maar beginnen met tegelen.

  

Ondertussen is de eerste badkamer helemaal betegeld. Dit was een pittige klus, want er moesten veel tegels gesneden en gezaagd worden. Het weer is gelukkig beter geworden. Het vriest niet meer, dus dan ook maar meteen de palen van de voerplaats in het beton storten.
Regenachtige dagen gebruiken we om verder te werken aan de badkamers en de zonnigere dagen zullen we gaan besteden aan het afwerken van de voerplaats. Nog een kleine maand te gaan, voordat alles klaar moet zijn. Het moet haalbaar zijn, maar het is nog even flink de schouders eronder zetten, want er moet stiekem nog heel veel gebeuren.
We houden jullie op de hoogte van de ontwikkelingen!

 

4 gedachten over “November 2022”

  1. Toppers zo samen.
    Hopen ook deze verbouwingen weer te komen aanschouwen.
    Lieve groet Andre,Alletta,
    P.s oh ja misschien heb je het toevallig al langs zien komen maar Marijke verwacht een baby .Dus wie weet de volgende ronde een extra kleintje mee.🥰lieve groet.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *