November 2023

Het laatste bericht is van april. Je zou kunnen denken dat er niets is gebeurd, maar dat is (gelukkig) niet waar. Het is een drukke tijd geweest, waardoor een update schrijven simpelweg op de achtergrond is gekomen.
Op 28 april is ons eerste veulen van 2023 geboren. Het is een wildkleurvos merrietje en heet Hrina, wat windvlaag betekent. Ondertussen is ze al ruim een half jaar en een heel dametje :-).

 

Het tweede veulen is Yrja. Zij is op 7 mei geboren. Zoals we gewend zijn van Gáta, moesten we ook nu weer lang wachten op het veulen. Het is wel iedere keer de moeite waard. Het zijn altijd mooie gote veulens, die Gáta geeft. Ook dit keer is het weer een mooi groot vosbont merrietje. We hebben haar Yrja genoemd, wat motregen betekent.

 

Nummertje drie was stiekem wel spannend, want dit is het eerste veulen van één van onze nieuwe hengsten en ook voor de merrie was het de eerste keer dat ze een veulen zou krijgen. Gelukkig is alles goed gegaan en is op  29 mei een mooi vosbont hengstje ter wereld gekomen. We noemen hem Máni, wat maan betekent.

 

Het laatste veulen was toch nog een verrassing. ’s Morgensvroeg op 30 mei stond nummertje vier in de wei. Ook naar dit veulentje waren we extra benieuwd, want ook dit veulens is van één van onze nieuwe hengsten. Dit keer is het een zilverappelzwart merrietje. We noemen haar dan ook Silfra, wat de zilveren betekent.

 

Zoals jullie zullen begrijpen, stond dus de maand mei in het teken van veulens en gasten. Ook in juni hebben we veel gasten gehad die voor het hoogseizoen hun vakantie hadden. De paarden waren dan ook al goed “warmgedraaid” voor het hoogseizoen.
Juli en augustus zijn altijd al drukke maanden. Ook dit jaar was dat zo. We hebben weer veel gasten mogen ontvangen, alhoewel het wel een bijzonder seizoen was. Begin augustus was het weer niet heel erg goed, waardoor het rustig was op de camping. Heel even hadden we het idee dat het seizoen al op zijn einde zou lopen, maar niets was minder waar. Het werd, na de eerste week van augustus, nog gezellig druk.
Ook in september konden de gasten de weg naar ons vinden. Uiteraard was het niet zo druk als in juli en augustus. Oktober en zelfs de eerste week van november was nog wel behoorlijk druk. Er is erg veel paardgereden. De paarden hebben het ook dit jaar weer erg goed gedaan! Nu mogen ze genieten van hun welverdiende rust!
De herfst was, zoals altijd, weer prachtig. Het duurde dit keer best lang voordat de bladeren begonnen te vallen, maar toen het eenmaal begon, ging het snel. Ook de verkleuring van de bomen is geweldig mooi, maar oordeel vooral zelf :-)!

 

Nu de gasten allemaal weg zijn, gaan wij zorgen dat alles weer klaar is voor de winter. Onze houtvoorraad moet weer aangevuld worden, zodat de houtkachels in de winter weer lekker kunnen branden. De verzorging van de paarden vraagt wat meer tijd dan in de zomer. Voordat de winter echt gaat beginnen willen we de jonge paarden wat verder hebben, dus daar zijn we ook druk meebezig. Daarnaast hebben we nog allerlei klussen liggen die we klaar willen hebben, voordat de winter echt gaat beginnen. We zullen jullie daar verder niet mee vermoeien ;-), maar al met al, we hoeven ons de komende weken zeker niet te vervelen!

Hier nog een filmpje van Ludvikov in de herfst.

 

 

4 gedachten over “November 2023”

    1. Ludvikov Horses & Holiday

      We genieten er zeker van! Ieder jaargetijde heeft haar charme, maar de herfst is wel erg mooi met die kleurenpracht!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *