Onze paarden

Wij gebruiken voornamelijk  IJslandse paarden voor de lessen en de buitenritten. IJslanders zijn relatief makkelijk in onderhoud en kunnen goed tegen de strenge winters hier in Tsjechië. Daarnaast kunnen ze prima in de bergen lopen. Het zijn kleine, stoere paarden die plezier in het werk hebben.

Hieronder staan de paarden die we gebruiken voor de ritten en lessen:

Rinda frá Breidablik

Rinda is een wat oudere merrie die we alleen nog inzetten voor kleine ritjes en voor kinderen. Ook heeft ze een aantal leuke veulentjes gegeven.

Saela frá Skjalaritara

Saela hebben we in 2009 gekocht om onze kudde te versterken. Ze is een prima moeder gebleken en ook erg leuk om te rijden. Ze is redelijk voorwaarts en heeft een makkelijke tölt.

Katur

Kátur frá Breidablik

Kátur (spreek uit Kauter) is een sterk paard. Hij kan wel eens wat nerveuzer reageren, alhoewel er geen kwaad in zit. Hij is de leider van de kudde, waardoor  een zware taak op zijn schouders rust.

Kjói frá Breidablik

Kjói (spreek uit Kjowie) noemen we onze pony. Hij heeft een uitgesproken draf en hij is gek op gras eten onderweg. Een klein beetje ondeugend is hij dus wel.

Kjáni frá Breidablik

Kjáni (spreek uit Kjaunie) is een lief paard en zeer geschikt voor beginners en mensen die eigenlijk een beetje bang zijn om op een paard te zitten. Ook voor gevorderde ruiters is hij leuk om te rijden.

Gáta frá Skjalaritara

Gáta (spreek uit Kauta) heeft vijf veulens gehad. Op dit moment heeft ze mooi vosbont merrieveulen naast zich lopen. Ze geeft mooie grote veulens, vandaar dat we af en toe een veulen met haar fokken.
Onder het zadel is ze braaf en vrij onverstoorbaar.

Elja

Elja

Elja is een dochter van Rinda en heeft twee leuke veulens gehad. Ze is erg braaf en heeft het karkater van haar moeder Rinda geërfd. Wij zijn dan ook erg blij met haar!

Djarfur

Djarfur is de eerste zoon van onze hengst Baldi. Hij is dan ook een beetje onze trots. Djarfur is braaf, maar hij vindt het wel leuk om af en toe zijn eigen plan te trekken. Hij tölt erg makkelijk en dat is wat we heel graag willen.

IMG_4283

Lukka

Lukka is niet zo heel groot, maar ze is wel sterk en heeft een eigen willetje. Onder het zadel doet ze goed haar best. Buitenritten vindt ze leuk om te doen.

Gjöf frá Ludvíksstödum

Gjöf (spreek uit als Kjuf) is niet zo heel groot, maar als je op haar zit merk je daar niets van. Onvermoeid loopt ze door. Haar voorkeursgang is tölt, maar ze kan ook goed draven.

Gjof
Iskaldur

Ískaldur frá Ludvíksstödum

Iskaldur wordt steeds vaker ingezet voor onze gasten.  Hij vindt het nog weleens spannend in het bos, maar hij doet erg zijn best voor zijn ruiter. Hij wordt dan ook steeds relaxter.

Stormur frá Ludvíksstödum

Stormur heeft dit jaar voor het eerst met gasten ritten gemaakt. Stormur vindt nieuwe dingen nog wel eens spannend. Dit uit zich door zijn lichaam vast te zetten, waardoor hij niet meer soepel loopt.

Glaesir frá Ludvíksstödum

Ook Glaesir heeft dit jaar voor het eerst ritten gemaakt met gasten. Glaesir is een volle broer van Djarfur. Tot nu toe is hij “cool in het hoofd” en makkelijk te rijden. We zijn benieuwd hoe hij zich verder ontwikkelt.