September 2022

Het is alweer september en al een hele tijd niets geschreven. Jullie zouden kunnen denken dat er ook niet zo heel veel gebeurd is, maar niets is minder waar.

In april hebben we een grote opslagtent geplaatst voor het hooi. Zo hoeven we niet meer iedere dag met hooi naar achteren te rijden. Het plaatsen van de tent was nog wel even een flinke klus, maar met een paar handjes extra om het zeil eroverheen te trekken was het goed te doen.

In mei is het dak van de schuur aangepakt. In het dak zaten een aantal gaten en dat wil je natuurlijk niet. Het was behoorlijk lastig om aan dezelfde pannen te komen, want onze pannetjes zijn meer dan 100 jaar oud. Met flink wat zoekwerk en wat hulp van één van onze Duitse gasten hebben we de juiste pannetjes gevonden.

Juni is hooimaand. De balen zijn gemaakt. Wat zijn we blij met de opslagtent, want alle hooibalen liggen nu keurig in deze tent opgeslagen.
Ook zijn 2 jonge paarden zadelmak gemaakt. Ze moeten nu nog verder doorgereden worden. Het blijft leuk om te zien hoe de jonge paarden zich ontwikkelen tot rijpaard. Meistari, onze nieuwe aanwinst, is ook regelmatig in de hand geweest. Het longeren en lange teugelen vond hij maar raar en spannend, maar na een aantal keren oefenen werd hij er al vertrouwder mee, gelukkig.
We gaan nu nog wat dingen afwerken en klaarmaken voor het hoogseizoen, want dat begint alweer op te schieten.

Wat natuurlijk niet mag ontbreken is de vermelding van de veulens die dit jaar geboren zijn. We hebben 4 gezonde veulens gekregen dit jaar. Het zijn 3 hengstjes en 1 merrietje. Wat een rijkdom om dat kleine spul door de wei te zien dartelen.

De maanden juli en augustus stonden in het teken van gasten en paarden. Hoe het seizoen zou gaan lopen was moeilijk te voorspellen. Er waren behoorlijk wat reserveringen, maar ook annuleringen ivm de oorlog in Oekraïne.
Uiteindelijk is het een druk seizoen geweest, met veel “oude bekenden”, maar ook veel gasten die voor de eerste keer bij ons op de camping of in het pension kwamen. Tot ons spijt hebben we dit jaar erg veel nee moeten verkopen. Mensen die (te) laat probeerden te reserveren, konden we helaas niet meer aannemen. We hebben maar plaats op de camping voor 16 eenheden en meer nemen we niet meer aan. Om teleurstellingen te voorkomen, is het verstandig om tijdig te reserveren.
De paarden hebben weer heel wat kilometers in de bergen en heuvels mogen lopen. Ze genieten nu dan ook volop van hun verdiende rust.

De eerste twee weken van september hebben we nog behoorlijk wat gasten gehad. De laatste twee weken zijn wat rustiger wat gasten betreft. Ons voornemen om zelf wat rust te pakken, lijkt in het water te vallen, letterlijk en figuurlijk. Er valt stiekem behoorlijk wat regen, waardoor het zomergevoel helemaal verdwenen is.
Eén van de ideeën is om een voerplaats te maken voor de grote kudde. De komende dagen komen ze  deze plaats afgraven en meteen wat sloten graven. Grind en zand wordt gebracht, zodat we een mooie droge voerplaats kunnen maken voor de paarden.
Daarnaast willen we ook doorpakken met de jonge paarden, dus is er weinig tijd voor rust. In oktober hebben we namelijk weer volop “herfstgasten”.
Eén voordeel; we vervelen ons niet :-)!

4 gedachten over “September 2022”

 1. Hoi, Hefziba en Gideon.
  Altijd fijn om jouw stukjes te lezen.
  Succes met alle werkzaamheden en probeer toch ergens wat rust te pakken.
  Lieve groetjes Tom en Barbera

 2. Wat leuk om weer een nieuwsbrief Van jullie te zien!
  nog steeds met veel plezier kijken wij terug op onze weekjes op de camping.
  (en aan de vervaarlijke dak capriolen van Gideon!)
  Tot ziens, want we komen echt wel weer een keer.

 3. Dag Hefziba en Gideon, superleuk om te lezen. Wat was het bijzonder om bij de geboorte van 1 vd veulens te zijn! Onder de sterrenhemel midden in de nacht op kraamvisite. En ik zag pas een pompoen op Jurjens mobiel voorbij komen. Heb je soep gemaakt?
  Succes met jullie nieuwe werkzaamheden. Groetjes, Fenna

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *