Tweede veulen

Zaterdagmorgen rond 8.45 uur kwam Gideon terug van achteren. Hij had de honden uitgelaten en de paarden gevoerd. De hoogdrachtige merrie (Hind) lag en zoals ze erbij lag, was het duidelijk dat ze aan het bevallen was. Terwijl Gideon naar Hind liep, belde hij mij ondertussen. Toen ik aankwam, lag het veulen al keurig naast mama. Zowel het veulen als de moeder lagen nog uit te puffen van het zware werk.

Frenja (het eerste veulen) was wel heel nieuwsgierig wat er nou gebeurde. Ze kwam iedere keer kijken.
Uiteindelijk ging Hind staan en joeg Frenja weg bij haar kleine. Nadat ze haar veulen schoongelikt had, stond de kleine heel vlot op de benen. Dan is het zoeken naar melk. Ook de uier had hij snel gevonden en we hoorden hem al smakkend zijn melk drinken. Nadat hij zijn melk had gedronken begon hij wat rond te lopen en vooral kleine bokjes te geven. Wij waren er gerust op. Alles verliep volgens het boekje, dus we zijn op zoek gegaan naar een naam. We hebben gekozen voor Fengur, wat naam van Odinn is of geschenk betekent.

 

Ondertussen racet hij door de wei en Hind gaat er iedere keer maar achteraan. Het is een vlot veulen.
De kleur is nog even afwachten, alhoewel het er op lijkt dat hij wildkleur vos (leemvos) van kleur is. Het zou ook nog een “gewone” vos kunnen zijn. Stiekem hopen we op een wildkleur vos, want die kleur hebben we nog niet.
Al met al is het een vrolijk mannetje en wij zijn er weer blij mee!

Hier volgen nog een paar foto’s van 26 mei. Nu is hij mooi opgedroogd :-)!

2 gedachten over “Tweede veulen”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *