Veulennieuws

Zoals de titel al doet vermoeden hebben we leuk nieuws te melden. Op 1 mei is ons eerste veulentje van dit jaar geboren. Mama Gáta en papa Baldi hebben samen goed hun best gedaan. Het is mooi vosbont merrietje. Ze stond ’s morgens om 6.15 uur al vlot op de benen, maar was nog niet helemaal droog. We noemen het veulentje Frenja, wat wilde meid, reuzin betekent.

We mogen pas vanaf 25 mei weer gasten ontvangen, dus hebben we mama Gáta met veulen op het campingveld geplaatst. Zo staan ze lekker dicht bij huis en kunnen we er extra van genieten. Een ander voordeel is, dat er niet gemaaid hoeft te worden.

Jullie zullen vast begrijpen dat we erg blij zijn met het veulen. Jarenlang hebben we uitgekeken naar een vosbont merrietje (voor insiders Baldibontje). Drie jaar geleden werd het eerste vosbont merrietje geboren, maar dit verliep ERG moeizaam. Na een aantal slapeloze nachten, veel zorgen, flesjes geven etc. loopt er nu een mooie driejarige vosbonte merrie in de wei.

De geboorte van Frenja verliep gelukkig probleemloos. Het is een vrolijk merrietje, nieuwsgierig en energiek. We verwachten dat ze snel kennis zal maken met oma Rinda en opa Reckless, die in dezelfde wei lopen.

4 gedachten over “Veulennieuws”

 1. Gefeliciteerd! met dit fantastische veulen van een voor mij favoriete merrie. het is dus behalve erg knap, zeer zeker ook met een heel mooi en fijn karakter. grt As NL

  1. Ludvikov Horses & Holiday

   Dankjewel! Het is een erg leuk veulen. Het eerste veulen van Baldi met een bles, wat ook wel bijzonder is. Met een mama als Gáta moet het wel een superlief veulen zijn en een prima karakter, toch? Wij zijn heel tevreden!
   Lieve groetjes!

  1. Ludvikov Horses & Holiday

   Haha, ja het is een leuk veulen en ze laat al heel veel tölt in de wei zien! Wie weet over een paar jaar ……

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *