Wintersport

Wintersport in Tsjechië is sterk in opkomst geraakt de laatste jaren. De prijzen om te skiën in Tsjechië zijn aantrekkelijk en voor de recreatieve skiër is er meer dan voldoende uitdaging. Voor gezinnen is het ook zeer geschikt, omdat de skigebieden kindvriendelijk zijn.

Het koude landklimaat zorgt in principe ieder jaar voor voldoende sneeuw om te skiën. Mocht dit niet het geval zijn, dan wordt er gebruik gemaakt van sneeuwkanonnen.

Vanaf Ludvikov Horses & Holiday zijn op korte afstand diverse skigebieden te bereiken, waardoor het mogelijk is om op verschillende plaatsen en pistes te skiën.
Aan de Poolse kant van de Smrk is sinds 2009 een prachtige skipiste gemaakt, waar je vanaf de top van de Smrk naar beneden kan skiën. Met een gondellift word je naar boven gebracht.

Ook is er volop gedacht aan langlaufers. De uitgestrekte bossen met goed geprepareerde loipes maken Tsjechië tot een ideale bestemming om te langlaufen. Vanaf Ludvikov Horses & Holiday kunnen de latten onder gebonden worden en kan je uren genieten van de prachtige natuur. Het is mogelijk om redelijk vlak te blijven, maar ook om meer uitdaging in de tochten te maken.
Al met al is er voor ieder wat wils.

En wat dacht je van sleeën achter het paard? Ook dat is leuk voor zowel jong als oud!